Rustige Nieuwjaarsnacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2011 | Gewijzigd op: 01-01-2011
De politie in de regio Den Bosch meldt  dat  de nacht van Oud op Nieuw rustig is verlopen. De nacht verliep niet anders dan een andere drukke horecanacht.
Op oudejaarsavond kreeg de politie diverse meldingen van vuurwerkoverlast en vernielingen door de hele regio. Tijdens de jaarwisseling kwamen zo'n 35 meldingen van brandjes binnen, die allemaal snel onder controle waren. Ook in de diverse horecagebieden was het redelijk rustig. Er waren slechts enkele aanhoudingen voor eenvoudige mishandelingen en enkele meldingen van vechtpartijen.

Oud op Nieuw 2009-2010
Vorig jaar vonden er in de nacht van Oud-op Nieuw meer calamiteiten plaats, zoals zes autobranden en de zonnestudio en kapsalon aan de Saffierborch in Rosmalen raakte in brand en er werden meer [40] aanhoudingen verricht.
Met Nieuwjaar 2010 - vroeg in de ochtend [05.20 uur] - werden op de Oranje Nassaulaan drie jongens  [20, 27 en 28 jaar]ernstig mishandeld door een groepje van zes jongelui. Twee van de slachtoffers, 20 jaar en 27 jaar uit 's-Hertogenbosch, waren er ernstig aan toe en zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Het derde Bossche slachtoffer [28 jr] was het groepje achterna gegaan en zag dat ze in een auto van het merk Seat, type Leon van na 2004, kleur zwart met een spoiler achterop, wegreden. De zes jongelui werden kort erop ook door camerabeelden opgespoord en vervolgens berecht.