Alsnog commentaar psychiater rond gedrag Benno L. verzocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2011 Het Bossche gerechtshof  heeft alsnog besloten om een psychiater in te zetten, die commentaar moet geven bij het rapport over het gedrag van de Bossche zwemschoolhouder Benno. L.  Dat bericht het Brabants Dagblad uit de vanmorgen -10 februari 2011- gehouden zitting.

Hoewel dit ook in de vorige zitting - najaar 2010- was besloten, gebeurde dat tot nu toe alleen door een psycholoog. De psychiaters die gevraagd werden, wilden alleen rapporteren als ze ook met Benno L. mochten praten.

Benno L.'s raadsheer Pieter van der Kruijs vindt eigenlijk een onderzoek van een psycholoog voldoende. 
Op 12 mei 2011 wordt de zaak verder behandeld en afgehandeld, waarop 14 dagen later de uitspraak bekend wordt gemaakt. 


Bericht van 2 jiuli 2010: Op 2 juli 2010 heeft de Bossche rechtbank de 60-jarige zwemschoolhouder Benno L. veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde hem voor 37 gevallen van ontucht en 3 gevallen van aanranding. Maar er zat geen veroordeling bij voor verkrachting. Evenmin erkent de rechtbank de eis van de ouders om een schadevergoeding.
De rechter vindt dat L. zijn ontuchtige handelingen heeft beredeneerd en planmatig te werk ging. Juist jonge meisjes met een handicap koos hij als doelwit.
Het OM had tien jaar en tbs geëist, om 'het gevaar' uit de samenleving te houden. Maar dat werd niet opgevolgd. Ze gaat in hoger beroep.