Brandje op kerktrap/ man rijdt in op agenten

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2011 | Gewijzigd op: 08-03-2011
Politie houdt man aan voor brandstichting
Een 33 -jarige man uit Eindhoven is dinsdagmiddag  8 maart 2011 op de Markt aangehouden voor brandstichting en openbare dronkenschap.

Kort na de brandstichting en verhoor door de politie passeert de stoet van Piep & Blaoslust die met de Philharmonische Phanphare onderweg was naar de Azijnfabriek.
Op de kerktrappen ligt nog de rotzooi.

foto's © paul kriele, 8 maart 2011.

Meerdere getuigen hadden de politie gebeld dat er een man in de Gasselstraat door het lint ging. Kort ervoor had de verdachte hooi op de trappen van de Hervormde Kerk in brand gestoken. De agenten die arriveerden konden via getuigen de man aanhouden. Aan het bureau bleek dat hij nog enkele dagen moest zitten. De gemeente ruimt het hooi op, aldus het politiebericht.

Dronken automobilist ontwijkt politiesurveillances
Dinsdag 8 maart 2011/ 04.00 uur werd een 33-jarige Bossche automobilist aangehouden op de Oliemolensingel. Even daarvoor zagen agenten dat de man, tegen de rijrichting in, een eenrichtingsweg inreed. Agenten gaven een stopteken om de automobilist op zijn gedrag aan te kunnen spreken. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht.
Op het moment dat de agenten een blaastest wilden afnemen, ging de automobilist ervandoor. Gealarmeerde bikers blokkeerden op de Oliemolensingel de weg en gaven de bestuurder meerdere stoptekens. Maar de man negeerde deze en reed in op de bikers die nog net op tijd weg konden springen. 

Op het Brugplein -intussen - was een opvallende dienstauto de auto tegemoet gereden, maar ook deze confrontatie  probeerde de man te ontkomen, maar door een blokkade van de politiewagen ontstond er een aanrijding. Op dat moment lukte het de agenten de man te arresteren. Op het bureau bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.