Mbv 10 politie-eenheden+helicopter werden autodieven gepakt

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2011 De politie heeft woensdagmiddag 12 april 2011 na een lange achtervolging en een aansluitende zoekactie twee inzittenden van een gestolen auto aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Liempde en een 23-jarige vrouw uit Budel.

Politieagenten zagen de auto in de omgeving van de Gestelseweg rijden en deden een routinecontrole. Daaruit bleek de auto begin januari uit 's-Hertogenbosch te zijn ontvreemd. Op het moment dat de agenten wilde gaan controleren, ging de bestuurder er vandoor.
In een vaart van soms 180 km/uur vluchtten de verdachten over de A2 naar Eindhoven. De politie probeerde hen onder Liempde klem te rijden vanwege de levensgevaarlijke manoeuvres  die werden uitgehaald
Maar de bestuurder wist opnieuw te ontkomen en vluchtte richting Ekkersrijt, waar de auto zonder inzittenden werd aangetroffen. Met een speurhond werd het gevluchte tweetal in de omgeving van de auto uit de bosjes gehaald.

Bij de hele actie waren tenminste tien politie-eenheden van de politieregio's Brabant Noord en Brabant Zuid Oost betrokken. Tijdens de zoekactie werd ook een helikopter ingezet.