Berlicum: Zeven (pogingen tot) inbraken in één nacht

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2011 In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 april 2011 werd binnen een straal van ongeveer een kilometer zeven keer in Berlicum ingebroken. Huizen in de Hoogstraat (2, waarvan een poging), op de Helster (2, waarvan een poging), Nijesteijn (poging) en Horsthoeve waren het doelwit.
Een bewoner van een huis aan de Hoogstraat betrapte rond 03.10 uur een man in zijn achtertuin, nadat de hond begon te blaffen. De vermoedelijke inbreker vluchtte toen de bewoner hem aanriep. Het ging om een tengere man van ongeveer 1.75 meter lengte. Hij droeg een grijze sweater met capuchon. Een zoekactie door meerdere politiesurveillances leverde iets meer op.
Maar bij een van de inbraken werd buit meegenomen. Uit een woning aan de Hoogstraat werd een geldbedrag gestolen. In alle gevallen kwam de dader via de achterdeur het huis binnen. De politie doet na elke woninginbraak technisch sporen- en buurtonderzoek.
De politie benadrukt het belang van inbraakpreventie en roept burgers op ogen en oren open te houden en verdachte situaties direct te melden.