Politiegeweld tegen wildplassende horecabaas

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2011 | Gewijzigd op: 14-12-2014
 
  Links Het Keershuys in de Lepelstraat van Toine van Stiphout.
-Boven: Bodega Antonio in de Kruisstraat van Jos van Stiphout.

foto's © paul kriele, 11 mei 2011.

Achter een politiebericht van maandag 9 mei 2011 over een wildlplasser, gaan de bekende Bossche horecabazen de broers Jos en Toine van Stiphout schuil.
Toine [40 jr.] en de 41-jarige Jos van Stiphout van resp. 'Het Keershuys' in de Lepelstraat en Bodega Antonio in de Kruisstraat kregen het  de afgelopen zondag met de politie aan de stok, toen Jos -door hoge nood -wild plaste tegen zijn eigen gevel.Voor een toevallig passerende agent was er geen enkel excuus en slingerde de restaurateur op de bon. 
Toen daarop  Jos' -toevallig passerende- vriendin Vivianne [café De Unie] zich met dit incident bemoeide en er ook nog geen identiteitsbewijs kon worden getoond, zijn alle drie 'aangehouden', zoals het meenemen naar het bureau in politiejargon heet.
Excessief politiegeweld
Toine van Stiphout, die afgelopen zondag 8 mei 2011 40 jaar werd, kan nog begrip opbrengen dat een wildplasser wordt aangehouden, maar niet voor het overdreven geweld waarmee  zes agenten zich op Jos' vriendin Vivianna loslieten en haar tegen de motorkap van een auto drukten. Vivianne zou geen identiteitsbewijs hebben kunnen tonen.
Verder wil Toine niets kwijt omdat elk ander volgend feit buiten de feitelijke aanleiding van het incident staat.
Het zegt, naar onze informatie, wel iets over het excessief politiegeweld dat bij die aanhoudingen is toegepast.

Dat het er in de Uilenburg heftig aan toe ging behoeft geen uitleg en evenmin dat het nieuws zich gauw onder de Bossche horeca verspreidde.