Vechtpartij Verwersstraat tussen studenten&Bosschenaren

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2006 Bewoners in de Verwersstraat e.o. werden zaterdagnacht opgeschrikt door tumult en geschreeuw en het gerinkel van winkelruiten. Door de ambulance zijn twee personen afgevoerd. Een groep Groningse studenten, die hier hun dispuutfeest vierde, kreeg ruzie met een Rosmalenaar en een Vughtenaar. Bij die ruzie ging de winkelruit van Joops kaaswinkel op nr. 110 aan diggelen toen een van hen door de ruit werd geduwd. Politie te paard en enkele surveillances kwamen tussenbeide. De ruzie verplaatste zich later naar de Oude Dieze.
Zeven jongens zijn aangehouden van wie 2 uit Groningen [19 en 20 jaar] en twee jongens –uit Rosmalen [24 jaar] en Vught [19 jaar] moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen voor verwondingen aan neus en gebit. Alle verdachten gingen mee naar het bureau waar ze werden ingesloten.
Links de gebroken ruit van de kaaszaak St. Jan op Verwersstraat 110 en rechts de groep vechtenden en de politie op de grens Verwersstraat/Oude Dieze. foto's © hans van der heijden, 18-19 november 2006.