Oude Dieze: Reconstructie poging tot doodslag op agenten

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2006 Op dinsdag 14 november 2006 heeft de politie en de recherche vanaf circa 12.30 uur op de Oude Dieze een reconstructie gedaan naar de 'poging tot doodslag op een agent'. Bij een alcoholcontrole -woensdagavond 30 augustus 2006- reed een Marokkaanse automobilist [22 jaar], die later zei zich bedreigd te hebben gevoeld, bij het ontsnappen aan die controle -bijna- twee agenten omver. Daarop is hij van poging tot doodslag beschuldigd.

Deze veelpleger werd - toen de politie een week later de omgeving van het huis van de Marokkaanse familie in de Antwerpenstraat onderzocht - alsnog gearresteerd. Het kwam daar toen tot een handgemeen met de politie, waarop ook enkele andere familieleden en een vriend van de verdachte in de boeien werden geslagen. 

De Oude Dieze was een paar uur afgesloten voor technisch onderzoek bij de reconstructie van wat depolitie noemt: poging tot doodslag op een agent'.

foto's © paul kriele, 14 november 2006.
 
De reconstructie in voorbereiding op de Oude Dieze dinsdag 14 november 2006 rond het middaguur. In deze straat vinden geregeld alchoholcontroles plaats. Zo ook woensdag 30 augustus 2006 toen een ontsnappende automobilist bijna twee agenten omver reed.

De feitelijke reconstructie
foto's © paul kriele, 14 november 2006.
 
Reconstructie: De bewuste auto rijdt door de Oude Dieze waar 'op dat moment een alcoholcontrole plaatsvindt. Midden op de weg staat een agent.


Hierboven: het voorval van die bewuste woensdagavond 30 augustus 2006 wordt op de locatie Oude Dieze met eenSAAB cabriolet in beeld gebracht. De officier van Justitie zit in de regiewagen en bekijkt dit onderzoek vanaf de monitoren. De chef operationele zaken van de Technische Recherche, staat op de foto's steeds rechts afgebeeld. Op de drie foto's staat de auto[Saab] die aan komt rijden vanaf de Pepersrtaat, de Oude Dieze oprijdt en daar een posterende agent [midden] die een stopteken geeft, negeert en tenslotte over het trottoir wegkomt [rechts]. - foto's © paul kriele, 14 november 2006 /14.15 uur.

Bericht van ME-actie rond verdachte personen in Antwerpenstraat: dd. 1 september 2006
Momenteel vrijdag 1 september 2006[10.00-10.30 uur] is de ME op de Kruiskamp aanwezig . De ondersteuning is noodzakelijk, aldus een woordvoerster van de politie, om de rust te herstellen, de veiligheid van de burgers op West te waarborgen en onderzoek door de politie mogelijk te maken. Ontwikkelingen in de wijk maakten de komst van de ME naar het Beatrixpark noodzakelijk .
Aanleiding van dit machtsvertoon is de bedreiging door een 22-jarige Bosschenaar op de Oude Dieze die door de politie op alcohol werd gecontroleerd. Agenten moesten, doordat de chauffeur roekeloos ontsnapte, wegspringen. 

Donderdagmiddag gingen bij een onderzoek door de politie naar een verdachte auto in de Antwerpenstraat vier mannen een gevecht met de politie aan of bemoeilijkte haar bij het werk. Het gaat een 20-jarige die eerst naar buiten kwam, en een 16-jarige Bossche die zich ook met de zaak bemoeide. Toen de politie de auto wilde meenemen kwam ook de 22-jarige verdachte [van woensdagavond] en nog een 23-jarige man naar buiten. Zij gingen een gevecht met de agenten aan. Een van de agenten moest zich voor verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen.
De mannen en het meisje zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ook de 22-jarige verdachte is aangehouden omdat Justitie hem verdenkt van poging tot doodslag.

Over details over te werk van de politie en de inzet van de ME in het Beatrixpark wordt momenteel overleg gevoerd. Nog deze morgen wordt een persverklaring verwacht. 


Terug naar boven