Vrachtwagen uit de bocht op Heetmanplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2006 | Gewijzigd op: 26-05-2011
Rond zes uur op woensdag 8 november 2006,  net in de avondspits kantelde een vrachtwagen met papier, komend van de richting station, in de bocht op het Willemsplein. Net voor de Dommelbrug lag de wagen tegen enkele verkeerspalen aan deels op het fietspad. 
Hulpdiensten, zoals ambulances, brandweer, takelwagens, politie en andere gespecialiseerde hulpwagens waren snel ter plaatse. Dat gaf nogal indrukwekkende aanblik. Intussen probeerde ambulancepersoneel en de sterke brandweerarm de bekneld geraakte chauffeur uit zijn cabine te bevrijden. Dat gebeurde met moeite rond half zeven.
Het Willemsplein: De vrachtwagen kwam van richting station.Op de achtergrond het nieuwe Essentkantoor
De wagen kantelde net op het fietspad.
Hieronder de hulpdiensten zijn bezig de chauffeur[foto onderaan rechts] te bevrijden.

Foto's direct hierboven: Brandweerlieden en GGD-personeel zijn bezig de chauffeur te los te maken uit zijn benarde positie. De plek werd gauw met een zeil afgeschermd.  foto's © paul kriele, 8 november 2006.
---------------------------------------

Het verkeer raakte verstopt en dat deel komend van het station werd buiten de traverse omgeleid via St. Janssingel en de Vughterstraat.
Rond zeven uur begonnen de takeldiensten met het opruimen van de ravage. Achteraf bleek dat de chauffeur 'slechts' enkele botbreuken had opgelopen van zijn sleutelbeen.

Het Heetmanplein bestaat uit een Willemsplein aan de zijde Essent en een Wilhelminaplein aan de zijde Chalet Royal.Het ongeluk vond plaats nabij Essent in de bocht van het Willemsplein
Hierboven links de omgekantelde vrachtwagen Midden: de chauffeur wordt omzichtig door de hulpdiensten vanuit de cabine op de brancard getild. Rechts: Inkijk op de plek des onheils gezien vanaf de Koningsweg. Midden op deze foto de onderkant van de vrachtwagencabine en daarachter het tentdoek waarachter personeel bezig is de chauffeur te bevrijden. - foto's © paul kriele, 8 november 2006. -


Terug naar boven