Hambaken: Resultaten Grootscheepse verkeerscontrole

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2011 | Gewijzigd op: 02-06-2011
Bericht Resultaten van verkeerscontrole  1 juni 2011/23.30 uur

De controles waarove rodnerstaand werd bericht hebben het volgende opgeleverd:
de belastingdienst heeft op 49 voertuigen beslag gelegd. Hiervoor zijn ook belastingplichtigen in de wijk bezocht. 9 auto’s zijn direct afgevoerd. De belastingdienst heeft € 15.000 ter plekke geïnd aan openstaande belastingschulden. Van 35 bromfietsen is het vermogen getest, waarbij 13 overtredingen zijn geconstateerd. Ter plekke is ook € 3.000 euro geïnd aan openstaande boetes. Voor 21 feiten is een proces verbaal opgemaakt.

De omstanders reageerden overwegend zeer positief en gaven aan blij te zijn met de handhaving in hun wijk.

Bericht Verkeerscontrole 1 juni 2011/ 19.00 uur
Vanmiddag- woensdag 1 juni 2011 -werd door 50 controleurs van politie, douane en de belastingdienst een grootscheepse controle gestart in de Hambaken vanaf de Schanswetering tot aan het Wiesem.
De inzet van de politie met motoreenheden en ambtenaren van de fiscus en douane trok veel belangstelling. De actie duurt nog tot  in de avonduren, aldus het persbericht.

Op kaartje:  De camera-auto [ controle-auto 1], links onderin, staat op de rijksweg Orthen thv de witte voetgangersbrug. Deze leest alle nummerborden. De auto's rijden (onwetend) door naar het kruispunt Orthen/Het Wielsem.
Als de controle-auto via de computer doorkrijgt dat er iets aan de hand is, geven ze dat door aan de politie en worden de automobilisten door een motoragent meegevoerd naar de plek met de andere witte stip bovenin het kaartje: '2 Controle-plek'.  Dit was het parkeerplaatsje voor het pand van Van Gijn beveiliging.

Het gaat om verkeersovertredingen, fraude, belastingontduiking, verzekeringen, APK-keuring, niet geïnde boetes, of 'gevangensstraffen die nog uitstaan. Het is niet toevallig dat net kort op de uitbetalingsdag deze controle, die regelmatig plaatsvindt, wordt uitgevoerd. Er werden ook scooters en snorfietsen gecontroleerd. Bij de controles werden onder meer een auto in beslag genomen en is ook iemand aangehouden.

-Boven: Een motorsurveillance wacht verdekt opgesteld op de hoek Schaarmeesterstraat, een geregistreerde auto of motor op en begeleidt hem/haar naar een parkeerplaats aan de Salvador Allendelaan.
-Rechts: Op de door het publiek druk bezochte plek achter de Salvador Allendelaan werd de controle door de ambtenaren van douane, politie en fiscus uitgevoerd.

foto's © roland brouwer en robin de vries[r.], 1 juni 2011.
Terug naar boven