Bij hennepactie politie: vijf woningen in regio binnengevallen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2011 Maandag 6 juni 2011 is de politie vijf woningen in Vlijmen, Drunen,  Den Bosch en Oss  binnengevallen en heeft er diverse hennepkwekerijen opgerold.
De actie valt onder de Taskforce Georganiseerde Criminaliteit * .

-In Bartoklaan in Vlijmen trof de politie een reeds opgeruimde kwekerij aan. Wel lagen er nog allerlei goederen die erop wezen dat er een kwekerij was geweest en was de stroom afgetapt. Er werd één persoon [25 jr.] uit Nijmegen aangehouden. Ook werd er een auto en een klein bedrag aan contant geld in beslaggenomen.
-In Drunen trof de politie op de zolder van een garage aan de Goudenregenstraat een kwekerij met 224 planten aan. Er werd ook hier één verdachte [46 jr.] uit Drunen aangehouden en een auto en meerdere luxe goederen in beslaggenomen. Ook werd beslag op de woning gelegd.
-Op de Oude Vlijmenseweg trof de politie 213 planten aan in twee ruimtes van een woning. Er was niemand aanwezig.
-Ook in Oss werd op  twee adressen een kwekerij opgerold, waarbij een 20-jarige en 39-jarige man uit Oss zijn aangehouden.

*In de Taskforce werken in Brabant gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit [tav hennep, heling, witwassen en vastgoedfraude] terug te dringen. Dat gebeurt door de criminelen en hun organisaties strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en fiscaal aan te pakken.