Crossmotor crasst op Maasboulevard:effect 2 kapotte Kreidler Floretts

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-07-2011 | Gewijzigd op: 18-07-2011
Zondagmiddag 17 juli 2011 crasste op de Maasboulevard een crossmotorberijder tegen twee  berijders van een oldtimer Kreidler Florett. Die jaren zestig brommers raakten behoorlijk beschadigd toen zij in hun val onderuit gingen. Zelf liepen de bromfietshobbyïsten die  op toertocht waren, lichte verwondingen op. Maar ook de corssmotor ging onderuit, waarop de berijder wegvluchtte.
Door een getuige kon deze negroïde jongeman, die zonder rijbewijs reed en op diverse plekken op de Maasdijk mey hoge snelheid verkeersdrempels negeerde, worden achterhaald. De politie heeft hem, na een behandeling in het ziekenhuis, op het bureau verhoord, waarna hij in veiligheid werd gesteld.  Zijn crossmotor is in beslag genomen.

De crossmotor die onderuitging en tegen de twee bromfietsers knalde. De politie nam hem in beslag voor onderzoek.
2e.vl. Frank Mollen als een van de getuigen.
 
foto's © ad hooymans, 17 juli 2011. De Kreidler Floretts die door de botsing op de Maasboulevard beschadigd raakten. Op de achtergrond Jan Casteleijns als een van de 'slachtoffers'.

De politie krijgt de laatste tijd vaak meldingen binnen van crossmotoren en Quadds, die de Maasboulevard, Zandzuigerstraat, Maastrichtseweg of de Vughterweg als racebaan gebruiken. Vaak  zijn het jongeren die ook nog eens zonder helm en zonder rijbewijs rijden.