Wat de politie noemt: rustige jaarwisseling

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2006 Volgens de politie is de jaarwisseling rustig verlopen. We beginnen met wat incidenten: Er waren in totaal 51 meldingen van brandjes. Achter die meldingen schuilen brievenbusbrandjes en afvalcontainers die in brand werden gestoken. Ook zijn nabij de Rijnstraat in de Aa twee zeilschepen in brand gestoken.
Ernstiger was een brand in een school aan de Aartshertogenlaan. Daar raakte op oudjaardag ’s morgens een klaslokaal in de fik. De brand werd door de brandweer geblust. De dader, een jongen van 15-jaar, die zich later aan het politiebureau meldde, had zelf verwondingen opgelopen toen hij de brand trachtte te blussen.

Op nieuwjaarsdag - kort na twaalven - is in de ’s-Gravenhagestraat op de Kruiskamp, een 38-jarige man uit Drunen, die daar op bezoek was, neergestoken. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Bij het uitlaten van enkele bezoekers werd – ook in de Nieuwjaarsnacht – in de ’s-Gravenzandestraat een 29-jarige Bosschenaar door enkele jongeren, die toevallig buiten op straat waren, ernstig met een fietsketting mishandeld. Ook een 45-jarige man en een 47-jarige vrouw werden geslagen en geschopt. 

Door vuurwerk zijn in de hulpposten van de Bossche ziekenhuizen [Carolus, WA en GZG] een twintigtal slachtoffers van verbranding c.q. verwonding door vuurwerk in behandeling geweest. De politie heeft zondagnacht 1 januari 2006 op de Herven wat laatknallers aangehouden en hen [jongens van 13,16 en 18 jaar] doorgestuurd naar Buro HALT en hun voorraadje [411 pijlen en 20 kilo knallers] in beslag genomen.