Zoeklocht naar vermist Vughts raadslid Henri Long

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2007 Vermist Vughts raadslid: vondst blok beton met afdruk laars  De zoekacties naar het Vughtse raadslid Henri du Long, die deze week [11 december 2007] werd vermist heeft nog niets opgeleverd. Er is al tweemaal donderdag en vrijdag in en bij het Drongels kanaal gezocht.
Ook vanmiddag - zaterdag 15 december 2007 – was er sprake van activiteit door brandweer en politie rondom het kanaal nabij de Deutersestraat. Die vond een blok beton met een afdruk van een laars erop. Of dat op een misdrijf wijst en of er een relatie ligt met de 60-jarige vermiste, wilde de politie niet bevestigen.
Zoektocht door helicopter mbv infra-rood warmtestraling.
foto's © anjo
 


Met enkele voertuigen en gespecialiseerde manschappen van de recherche en met duikers was de politie Brabant-Noord in Cromvoirt, nabij de Deutersestraat, zaterdagmiddag 15 december 2007 actief met dreggen. - foto's © anjo, 15 december 2007. 

 

Vanuit een rubberen boot en met behulp van een dreglijn en eg werd de bodem afgezocht.  
Daarmee werd een blok beton gevonden die met moeite aan wal kon worden gesleept. Er bevond zich een afdruk van een laars en nog iets ondefinieerbaars op. Het geval werd voor nader onderzoek meegenomen.  
 
Bij de actie op vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2007 zette de politie speciale speurhonden, getraind op het speuren naar vermiste personen, de politiehelikopter en de waterpolitie in. Met onder meer sonarapparatuur zocht de waterpolitie het Drongelens Kanaal af. De politiehelikopter onderzocht vanuit de lucht nogmaals het gebied waar de auto van de man werd aangetroffen. Ondanks de grote politie-inzet is het raadslid niet teruggevonden. Wel werd een blok beton met een afdruk van een laars erop opgetakeld. De politie wilde niet bevestigen of dit met het misdrijf te maken heeft. Getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Terug naar boven