Bosssche koperdief aangehouden bij spoorlijn

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2011 De Spoorwegpolitie heeft donderdagavond 1 september 2011 langs de spoorbaan parallel aan de Zandzuigerstraat een 36-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Eerder die dag werd geconstateerd dat op die locatie koperleiding van het spoor was weggeknipt en meegenomen. 50 meter was echter achtergebleven om later op te kunnen halen.

De diefstal en het zg. koudleggen van de koperen leidingen werd gesignaleerd door spoorbeheerder ProRail en doorgegeven aan politieagenten in opleiding van het KLPD, die vanuit het  Bossche station werken. Die agenten hebben de bewuste plek geruime tijd op afstand geobserveerd en daarna  assistentie ingeroepen van de Spoorwegpolitie.
De daders zouden terugkeren om die 50 meter op te komen halen, was hun conclusie. Zoals voorspeld geschiedde en aanhouding op heterdaad van één verdachte gebeurde donderdagavond laat.
De weggeknipte koperen leiding maakt onderdeel uit van het beveiliggingssysteem van het spoor, maar deze was nog niet in gebruik. Hierdoor was er geen gevaar voor het spoor. De toegebrachte schade wordt geraamd op 50.000 euro.