13 arrestaties na schietpartij op einde Bossche Pad

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2011 | Gewijzigd op: 01-10-2011
Bericht zaterdag 1 oktober 15.30 uur:
12 van de 13 verdachten van de schietpartij  op het Bossche Pad zijn zaterdagmiddag vrijgelaten.
Een 51-jarige Bosschenaar zit nog vast en van de schotenwisseling verdacht. Tevens zou hij een hoofdwond bij een 31-jarige Bosschenaar hebben toegebracht.
De woning is inmiddels vrijgegeven en het sporenonderzoek is afgerond. Er zijn enkele hulzen aangetroffen, maar geen wapen.

Bericht zaterdag middag  1 oktobe r2011/12.00 uur schotenwisseling Bossche Pad
De woningen op het eind van De Bossche Pad met de hoek met de Eindstraat [rechts].foto's © roland brouwer,   1 oktober 2011.

De politie ontving op vrijdagavond 30 september 2011 rond 21.30 uur enkele meldingen over gehoorde schoten bij twee woningen op De Bossche Pad. Agenten troffen daar in twee naast elkaar gelegen woningen twaalf personen aan en probeerden te achterhalen wat er aan de hand was. Er zijn geen gewonden aangetroffen.

Alle dertien Bosschenaren in de leeftijd van 20 tot 51 jaar, waaronder twee vrouwen, werden diezelfde avond nog gearresteerd en als verdachte gehoord. De kleding is onderzocht en er zijn zogenaamde schiethanden afgenomen. Er werd een buurtonderzoek opgestart en de technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Het onderzoek is in volle gang en er zijn nog vele onduidelijkheden. Het buurtonderzoek wordt voortgezet en er worden getuigen gehoord.