Grote verkeers- c.q. belastingcontrole Grobbendoncklaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2011 | Gewijzigd op: 12-10-2011
Vanmiddag - dinsdag 11 oktober 2011- hebben de gemeente, belastingdienst, politie, marechaussee en andere instanties controles uitgevoerd op de Grobbendoncklaan en omgeving. Daar was een controlepost ingericht. De aanpak week af bij voorgaande controles door een bundeling op één moment te organiseren. Doel was allerlei misstanden ten aanzien van verkeersovertredingen en wanbetalingen te registeren en - zoals laatst in de Hambaken -om de de veiligheid van de woonomgeving te verbeteren. Dit keer met name gericht op de Graafsewijk.
Er werden 80 controleurs van uiteenlopende disciplines ingezet.
>>zie hieronder voor resultaten.
 
   
 Er werden 80 controleurs van diverse disciplines ingezet. Het parkeerterrein bij de speeltuin aan de Westenburgerweg diende als inspectieplaats. Rollerbank om snelheden van motoren en bromfietsen te kunnen testen.
   
  Douane, fiscus, politie. marechaussee en Novadic controleerden op niet betaalde boete, belastingheffingen, bezit van drugs en/of het niet hebben uitgezeten van opgelegde straffen.

foto's © roland brouwer, 11 oktober 2011.

Resultaten van verkeerscontrole.
-Door de politie zijn in totaal 212 voertuigen gecontroleerd. Aan 28 personen zijn een proces verbaal uitgereikt wegens verkeersovertredingen.
-Van een bestuurder is de auto in beslag genomen omdat betrokkene een valse identiteit opgaf en hij nog voor een bedrag van € 1.600 aan boetes had uitstaan.
-In totaal zijn 29 snorfietsen en 28 brommers gecontroleerd. Aan 22 personen is een proces verbaal uitgereikt en een bromfiets is meegenomen naar het bureau vanwege de technische staat.
-Door de belastingdienst zijn in totaal op 36 voertuigen beslag gelegd en 6 voertuigen zijn door de dienst afgevoerd. Door de belastingdienst is op de controleplaats in totaal een bedrag van € 15.000 aan openstaande belastingschulden geëind. -Aan 11 personen is een proces verbaal uitgereikt omdat zij als Nederlander in een buitenlandse auto reden. De honden zijn zes keer ingezet tijdens de controle. Daarbij zijn twee zakken met waterpijpen in beslag genomen.

Terug naar boven