Baldadig scooterduo verstoort Driekoningenoptocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2012 | Gewijzigd op: 09-01-2012
De feestelijke en kleurrijke Driekoningenoptocht werd zondagmiddag 8 januari 2012 gewelddadig en aanhoudend door 'scooterjeugd' verstoord. De politie bleek via 112 niet bereikbaar.

Rond 4 uur reden jongens op scooters dwars door het publiek. Toen er- na een woordenwisseling over het gedrag van de jongens- een vechtpartij tussen ouders en jongens uitbrak, belden omstanders de politie op 112. Maar geen van de getuigen kreeg gehoor of werden terug naar de centrale gezet, aldus een omstander.  
Een van de ouders met zijn dochtertje week uit naar de Kolperstraat en probeerde bij De Blauwe Druif hulp te halen. Maar vóór het café werden ze opnieuw door de 17-jarige jongens belaagd en geslagen. Van de omstanders, die tussen beiden wilde komen, gingen er opnieuw telefoontjes naar 112.
Bij de Blauwe Druif bleek men niet echt gewillig om de ruziënde groep binnen te halen. Uiteindelijk lukte het de belaagde vader en zijn kinderen  binnen te komen en de Bossche politie op te roepen.

Driekoningen in Sint Jan
De Driekoningenviering in de Sint Jan.
foto © bisdom 's-hertogenbosch, 8 januari 2012.
 

Vanaf vier zondagmiddag 8 januari 2012 verzamelden een paar honderd kinderen met hun ouders zich op de Markt. De jeugd was veelal uitgedost met lampionnen. Daar kwam burgemeester Rombouts hen ophalen voor de feestelijke intocht. Voorafgaand aan de stoet liepen een kudde schapen, paarden, kamelen en natuurlijk de drie Wijzen uit het Oosten.
 In de  Sint-Jan vond een gebedsviering plaats, waar de kinderen het verhaal van de drie koningen aanhoorden en liedjes zongen. Bisschop Hurkmans hield een toespraak.