Politie: Carnaval+alcohol, maar ook alert op achterstallige boetes

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2012 Op de Graafsebaan werd donderdag 16 februari 2012 tussen 8.30-15.30 uur samen met de Belastingdienst een controle gehouden. Met behulp van ANPR-voertuigen, die uitgerust zijn met een camera, konden direct - via de nummerborden- gegevens van de auto's worden gecontroleerd. Vele auto's werden naar de parkeerplaats bij de voormalige Jumbo  gedirigeerd.

Algemene [fiscus, douane, politie] controles worden regelmatig op diverse plaatsen gehouden. Dit keer -Graafsebaan- was de 'vangst' weer aanzienlijk.
foto © roland brouwer, 11 oktober 2011.

De belastingdienst nam negen auto's in beslag en kon meer dan 35.000 euro innen aan achterstallige betalingen. De 14 politiemedewerkers schreven meer dan 100 bekeuringen uit, o.a. voor het zonder gordel rijden [46 automobilisten]. Daarnaast kregen 28 bestuurders een bon omdat ze zaten te bellen met een telefoon in hun hand. Twaalf mensen hadden hun rijbewijs niet bij zich en 5 auto's waren niet verzekerd. De rest van de bekeuringen waren van uiteenlopende aard maar hadden bijna allemaal de technische staat van de voertuigen te maken.