21 arrestaties door- merendeels -dronkenschap en bedreiging

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2012 Van zaterdagmiddag 18 tot zondagochtend 19 februari 2012 vroeg zijn in het centrum 21 aanhoudingen verricht voor openbare dronkenschap, vernieling, belediging, bedreiging en mishandeling,
Opvallend was dat een groot deel van de verdachten niet uit 's- Hertogenbosch en zelfs niet uit Brabant kwam. De meeste van hen waren hevig onder invloed van drank en/ of drugs. Eén verdachte schopte naar een politiepaard en een ander tegen een politieauto.

Een paar opvallende incidenten:
-Zaterdagmiddag omstreeks 17.10 uur is een 36-jarige Ossenaar aangehouden op de Parade voor belediging en bedreiging. De man kreeg een bekeuring voor wildplassen en vond het daarom nodig de agenten te beledigen en bedreigen. Hierop is hij overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Bij zijn fouillering werd een gripzakje cocaïne aangetroffen..
-Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur is een 34-jarige Ossenaar aangehouden op de Parade voor het bezit van harddrugs. De man kwam met de cocaïne in zijn handen, dreigend naar de agenten toe gelopen. De Ossenaar is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De drugs is in beslaggenomen.
-Zaterdagavond omstreeks 21.45 uur werd een 25-jarige Bosschenaar op de Parade aangehouden voor openbare dronkenschap. De man gooide een vol blikje drinken richting agenten en gooide glazen, die op een prullenbak stonden, op de grond. Hij is overgebracht naar het bureau en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap, baldadigheid en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.
-Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur is bij een hotel aan de Kerkstraat een 55-jarige man uit Vianen (bij Utrecht) aangehouden, omdat hij wilde betalen met vals geld. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

-Zondagochtend omstreeks 01.50 uur zijn twee 21-jarige mannen uit Nootdorp en Breda aangehouden op de Markt voor mishandeling van een jongeman. Het slachtoffer is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.
-Zondagochtend omstreeks 02.00 uur is een 25-jarige man uit Waalwijk aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Torenstraat voor mishandeling van een andere cafébezoeker. Het slachtoffer werd met een stuk glas in zijn gezicht geslagen en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.