Aanhoudingen van vaak niet Brabanders

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2012  De politie heeft zondagmiddag 19 februari 2012 tussen 16 en 18 uur in totaal 10 verdachten in het centrum aangehouden voor ongeregeldheden. Opvallend is dat geen van deze verdachten uit Brabant komt.

-Om 16.15 uur werden bij een vechtpartij op de Pensmarkt vier mannen aangehouden uit Utrecht, Maarsen en Vleuten, allen in de leeftijd tussen 20 en 24 jaar.
-Korte tijd later werd een 25-jarige man uit Soest op de Karrenstraat aangehouden voor vechten.
-Om 17.30 werd een 22 jarige man uit Utrecht door beveiligingsmedewerkers aangehouden in de Karrenstraat omdat hij met één van hen had gevochten. Toen de politie de man overnam en naar het bureau wilden vervoeren begonnen vrienden van de man, uit Utrecht en Soest en allen in de leeftijd tussen 21 en 33 jaar, zich met de aanhouding te bemoeien. De agenten moesten versterking laten komen om met de verdachte weg te kunnen. Naast deze man werden nog 4 vrienden van hem aangehouden voor beledigen, belemmeren en het plegen van verzet.

Alcoholcontrole
's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag hebben agenten van het Team Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden op de Parklaan, Vughterweg en de Veemarktkade. In totaal werden 353 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Aangehouden met vals geld
Na een achtervolging nabij de Parade heeft de politie zondagavond 19 februari 2012 een jongen aan kunnen houden die in een café had geprobeerd met vals geld te betalen. Om kwart over 10 deed iemand bij de surveillerende politie op de Parade aangifte dat twee jongens kort daarvoor met een vals briefje van 50 euro probeerde te betalen. 
Op zoek naar de twee daders gingen de verdachten er van door. Een van hen een 17-jarige Vughtse jongen kon op het Sint Janskerkhof worden gepakt. De andere wist te ontkomen. De jonge verdachte bleek honderden euro's bij zich te hebben.  De recherche odnerzoekt de zaak en verwacht snel de tweede verdachte te kunnen pakken.