Dodelijk slachtoffer op A2 bij afslag Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2012 | Gewijzigd op: 08-03-2012
Vanmorgen  - woensdag 7 maart 2012 - tegen kwart voor 8 is bij een ongeval op de rondweg thv de afslag Vught een 53-jarige man uit Nieuwegein om het leven gekomen. Diens auto -komend vanuit Utrecht - reed frontaal op een vrachtwagen, bestuurd door een 54-jarig Vlijmenaar die hard moest remmen.
Inzittenden van een militair voertuig dat getuige was van het ongeval verleenden eerste hulp, maar tevergeefs. De bestuurder van de vrachtwagen bleef nagenoeg ongedeerd. De brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Doordat Rijkswaterstaat het verkeer omleidde raakte de traverse in de stad overbezet en er ontstonden ook kilometers lange files in beide richtingen.
Onderzoek oorzaak ongeval
Uit onderzoek en getuigenverklaringen concludeert de politie dat de vrachtwagen niet hard heeft geremd. Matrixborden, met daarop de maximum snelheid 50 km per uur waren in werking. Er was sprake van filevorming en de vrachtwagen kwam geleidelijk tot stilstand, toen de bestelwagen er achterop reed. In tegensteleignmtot wat d ep[otie medlt zegt een
wel plotseling geremd
Bossche getuige v. H., die achter de kleinde bestelauto reed, dat de containervrachtwagen wel degelijk schokkend en plotseling heeft geremd. Zij zag de autoruit van de achteropkomende auto uit elkaar spatten en twijfelde in het voorbij gaan of ze hulp moest bidden. De man zat al ineen gedoken met bebloed gezicht achter het stuur, aldus v.H. .