Dode op 'kanaalweg' bij Berlicum door frontale botsing

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2012 | Gewijzigd op: 22-03-2012
Vanmorgen vroeg - donderdag 23 maart 2012/7.30 uur - is op de weg Den Bosch-Veghel-Helmond,  tussen Berlicum en Den Dungen is de 51-jarige passagier van een auto die -door nog onbekende oorzaak- op de verkeerde weghelft terecht kwam- overleden. De bestuurder van deze auto, een 49-jarige Bosschenaar, werd in zeer zorgwekkende toestand met een traumahelicopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Een 20-jarige vrouw uit Rosmalen, die achterin de auto zat, is ernstig gewond naar het Jeroen Boschziekenhuis vervoerd. 

Eén tegemoetkomende auto wist een frontale aanrijding nog ternauwernood te ontwijken, maar de bestuurder van een tweede auto kon dat niet meer. Deze auto werd bestuurd door een 22 -jarige man uit Veghel. Hij en een 45-jarige vrouw uit Veghel, die als passagier naast hem zat, werden met een ambulance voor behandeling aan hun verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Zij waren beiden aanspreekbaar, maar moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd.
De 'kanaalweg' , de N279, was deze donderdag in beide richtingen afgezet. Personenauto's konden bij de Brand nog keren, maar vrachtwagens zaten uren vast. Omstreeks 10.00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.