Actie voor grafzerk Baby Engelermeer

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2007 De actie die de site Janus Kiep lanceerde om geld in te zamelen voor een grafzerk voor de vondeling bij het Engelermeer heeft intussen   € 1.100 opgeleverd.
Mogeijk dat de gemeente, die de begrafenis verzorgde, maar eerst zei niet voor een gepaste zerk te willen/kunnen zorgdragen, daar nog iets bijlegt.

Engelermeer:
Locatie van gevonden babylijkje bij witte pijl.

Babylijkje bij Engelermeer  4 januari 2007.
De locatie [pijl] zuid-oostelijk van het Engelermeer[rechtsboven], langs het fietspad dan van de Kruiskamp [l] komt. Rechtsonder de afslag Maasrouteweg. -kaart © herman van boxtel.
Vanmorgen -donderdag 4 januari 2007- vond -op aangeven van voorbijgangers - de politie een babylijkje nabij het fiets/wandelpad van het Engelermeer. Inmiddels is, ism een politiehelikopter en de Mobiele Eenheid, de recherche een onderzoek begonnen. Het lijkje lag naast een fietspad van het meer verpakt in doeken [zie foto].
Omdat de politie vermoedt dat de moeder in nood verkeert, verzoekt zij haar zich te melden. Ook worden eventuele getuigen opgeroepen.
Het babylijkje, dat ivm met behoud van sporen, werd verpakt overgedragen aan het Nederlands Forensisch Instituut [NFI], waar het wordt onderzocht.