Tien arrestaties in Den Bosch/Rosmalen na 1 jaar rechercheonderzoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2012
   
Vandaag -woensdag 28 maart 2012 - werd na een intensief onderzoek van een jaar door de recherche van de politieregio Brabant-Noord in 17 woningen en loodsen in Den Bosch(13), Kerkdriel(3) en Eindhoven(1) acties verricht. Daarbij werden tien verdachten [24-42 jaar] uit  Den Bosch en Rosmalen opgepakt.

Het onderzoek richtte zich op een groepering, die zich in wisselende samenstelling bezig hield met de teelt van en handel in hennep, witwassen van crimineel verkregen geld en belasting- en uitkeringsfraude.  Er loopt nog een onderzoek naar hun betrokkenheid bij de harddrugshandel.

In drie woningen werden hennepkwekerijen ontmanteld en op een adres vond de politie een paar honderd kilo hasj. Verder werd een flinke partij xtc-pillen en grondstoffen voor het vervaardigen van xtc in beslag genomen. Er werd een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De politie vond meerdere mogelijk van diefstal afkomstige auto's en scooters en een groot aantal vermoedelijk gestolen auto-onderdelen. In de woning van een van de verdachten trof de recherche een geldtelmachine aan. Ook werd beslag gelegd op verschillende waardevolle goederen, zoals auto's en televisies, omdat deze mogelijk met crimineel verworven geld zijn betaald.

Gelijktijdig aan de actie door het rechercheteam hielden politie, openbaar ministerie, belastingdienst en de gemeente 's-Hertogenbosch op een zgn. vrijplaats aan de Donksedreef een integrale handhavingsactie. Naar aanleiding van deze actie worden door de gemeente twee uitkeringen stopgezet. De gemeente doet verder onderzoek naar het illegaal gebruik van grond en illegaal bouwactiviteiten. De belastingdienst nam twee auto's en een toercaravan in beslag en hield op alle adressen gesprekken met de bewoners.
De diverse partners binnen de Task force B5* zetten samen ongeveer 200 mensen in.