'Inbrekerscontrole' politie: huishoudens lijken zich te beteren

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2012 De politie heeft de hele donderdagavond 29 maart 2012  [tot 01.00 uur] op verschillende locaties o.a. in Den Bosch en Rosmalen controles gehouden ihkv het project 'Samen Tegen Inbrekers'. Vorig jaar [2011] werd er in het Bossche/Meierij-district 1909 keer ingebroken. In februari 2012 was dat 173 keer.

-In de wijk Zuid waren koppels van 10 agenten en 7 burgers ingezet om de wijk op onrechtmatigheden en verdachte figuren te controleren.
+Opvallend was dat de wijk, afgezet tegen de vorige controle, bijv.  ten aanzien van inbraakgevoelige plekken, beter beveiligd was.
+Er werden weinig openstaande poorten en deuren aangetroffen. Ook was er betere verlichting aangebracht.
+Bij de verkeerscontrole, op de Zuiderparkweg, waar 123 auto's werden bekeken, werd niets opvallends gevonden. De koppels gaven wel een uitgebreide uitleg aan de automobilisten.

-In Hintham gingen 8 agenten in koppels op pad met vier burgervrijwilligers. Hier was het opvallend dat er juist wel veel tuinpoorten open stonden.
+Twee agenten gingen als "inbreker" de wijk in om te kijken of ze opgemerkt werden. Ondanks het feit dat ze zich verdacht gedroegen, ze maakten bijvoorbeeld foto's van woningen of bleven langere tijd stilstaan, werd er bij de meldkamer van de politie geen melding gedaan van verdachte personen in de wijk.
+Twee andere agenten hadden in korte tijd twee auto's "gestolen" bij een tankstation. De auto's werden daar achter gelaten met de sleutel in het contact terwijl de bestuurder in de shop was. Het koste geen moeite om de auto's mee te nemen.
+Ook werd er gekeken hoe makkelijk mensen in een appartementencomplex de algemene toegangsdeur openen. De smoes: 'Ik moet bij de buren zijn', bleek in bijna alle pogingen voldoende om de deur te laten openen.
+Een bromfietser die gecontroleerd werd in de wijk bleek nog bijna 600 euro aan boetes open te hebben staan. Nadat hij had betaald mocht hij weer weg.