Mannen gepakt voor ontvoering 16-jarig meisje

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2012 | Gewijzigd op: 10-04-2012
Op Paasmaandag heeft de politie vier Bosschenaren (17, 19, 19 en 20 jaar) opgepakt in een woning in het Paleiskwartier. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering van een 16-jarig verstandelijk gehandicapt meisje uit West-I.
Het meisje werd op Paaszondag - 8 april 2012- voor het laatst in de Ampèrestraat gezien. Toen ze in de loop van de avond nog niet thuis was, alarmeerden haar ouders de politie. Bij de onmiddellijk ingezette speurtocht werd o.a. van Twitter en Burgernet gebruik gemaakt. 
Nadat was gebleken dat het ontvoerde meisje  zich op een adres in het Paleiskwartier zou kunnen bevinden, werd ze daar bij een inval door de politie zondagmorgen samen met de vier mannen aangetroffen. De politie droeg haar over aan de zorg van haar ouders.
De vier werden vastgezet omdat  sprake zou zijn van een onvrijwillige aanwezigheid in het pand. Na onderzoek bleek de betrokkenheid bij de ontvoering alleen van de 19-jarige bewoner van de woning. De anderen drie werden vrijgelaten.