Toestroom calamiteitenwagens voor bedrijfsongevalletje AdEksters

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2012 | Gewijzigd op: 14-04-2012
Om 10.45 uur donderdagmorgen 12 april 2012 werd er alarm geslagen voor een bedrijfsongeval op Hinthamerstraat 176. In het pand de 'De Drie Eksters' van Geoffrey Groenewoud, dat al jaren leeg staat er waar maar niets gebeurde, waren nu slopers bezig in het voormalige koetshuis van het aanpalende herenhuis. Op deze hoek met  het steegje 'De Drie Eksters' woonde een eeuw geleden C.N. Teulings van de bekende drukkerij, de voorloper van het Brabants Dagblad, c.q. van de VNU. 
Een van de twee slopers, een 55-jarige man uit Drunen, kwam in de kelder onder een vallende muur terecht en raakte gewond.

Hinthamerstraat 176 'De Drie Eksters'.
-Links: De hulpdiensten kwamen van alle kanten aanrijden.
Een politiewagen raakte  -op het verkeerde spoor- vast op de Hinthamerpromenade.
-Boven: Ambulancebroeders en brandweer bieden eerste hulp in het koetshuis van Hinthamerstraat 176. het voormalige herenhuis 'De  Drie Eksters', waar een sloper onder een vallende muur terecht kwam
.

foto's © paul kriele, 12 april 2012.

Zes politiewagens, waarvan er een verdwaald raakte en zich vast reed op de Hinthamerpromenade, een ambulance,  twee politiebikes en twee brandweerwagens kwamen ter plaatse. De straat werd afgezet en met lint  werden nieuwsgierigen op afstand gehouden. Na eerste hulp kon het slachtoffer die licht gewond raakte  -aan het infuus -met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De straat werd weer vrijgegeven voor het vast geraakte verkeer. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente is met een onderzoek gestart. 

-Boven: Ambulancebroeders en brandweerlieden bieden eerste hulp aan het slachtoffer, die eerst nog op de grond lag en daarna op een stoel zat in de garage van het grote pand 'De Drie Eksters'.Vooraan staat een van de slopers.

-Links het pand  op nummer 176 met daaronder het koetshuis, waar in 2007 ook al enige werkzaamheden werden verricht.
foto's © paul kriel, 15 februari en 11 december 2007 [links] en 12 april 2012 [boven]
Links: Agenten proberen het vast geraakt verkeer te ontknopen.
 
-Biven: In lichte shock en aan het infuus wordt het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.
foto's © paul kriele, 12 april 2012.Terug naar boven