Nieuwjaar 2008: Aanhoudingen + rijden onder invloed/1e zelfmoord

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2008 Vuurwerk: Vanuit Den Bosch zijn – voor zover nu bekend - geen noemenswaardige brandincidenten te melden. Wel vanuit Drunen, waar in de Nieuwjaarsnacht een vuurstapel door de brandweer met moeite -ivm agressieve omstanders - kon worden geblust. -Om 8 uur op nieuwjaarsdag kwam op de overgang Aert Heijmlaan een persoon onder de trein. Aangezien de instanties daarover geen mededelingen doen, is er verder niets over bekend.
Anti-Vuurwerkbril   
De anti-vuurweerkbril is te koop voor € 3 euro bij de apotheken van het GZG en Carolus en bij Visser Contactlenzen op de Oogpoli van het Carolusziekenhuis.

Links demonstreert Adrie en rechts Annemarie, assistenten van de apotheek van het GZG, de bril.  foto's © gerard monté, 31 december 2007.

Het Jeroen Boschziekenhuis sluit zich aan bij de landelijke actie ’Gaan we elkaar nog zien in 2008?’ Dat is een initiatief van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap [NOG]. De bril is bedoeld om oogletsel bij het afsteken van vuurwerk te voorkomen. 


Aanhoudingen door drank en na mishandelingen:
-Op oudjaardag -maandagmiddag 31 december 2007 - heeft de politie op de Vlijmenseweg een 57-jarige Bosschenaar, aangehouden. Deze man en een andere bewoner van een woning aan de Zilverkruid, zouden jongens die langere tijd vuurwerk voor hun deur aftstaken, hebben mishandeld.
-In de Nieuwjaarsnacht arresteerde, na een achtervolging, de politie een 24-jarige jongen uit Leerdam op de Brede Haven. Deze had een andere jongen in de Karrenstraat in het gezicht gestompt wat de politie van afstand had waargenomen. Het letsel bleek mee te vallen.

-Later op Nieuwjaarsdag werd op de Markt een 27-jarige Bosschenaar, die eerder een 22- en 23-jarige plaatsgenoot op de Hooge Steenweg mishandelde, door de politie opgepakt.
Beschonken bestuurders Na een aanrijding heeft de politie Oudjaarnacht op de Boschveldweg het rijbewijs ingenomen van een 41-jarige automobilist die – volgens getuigen – daarvoor op het Emmaplein een lantaarnpaal omver had gereden. De man, die blijkbaar onder invloed van drank of coke was, wilde geen test ondergaan.
Nieuwjaarsmorgen werd op de Empelseweg een 33-jarige automobilist aangehouden toen agenten zagen dat de autoband van zijn wagen bijna van het voorwiel liep en de auto was beschadigd. Omdat de politie inschatte dat de onder invloed verkerende Rosmalenaar eerder een aanrijding had gehad werd hem een rijverbod opgelegd en zijn rijbewijs ingenomen.

-Eenzelfde beperking kreeg een dronken 26-jarige Bossche automobilist rijdend op de Bosscheweg opgelegd.


Terug naar boven