Bevestiging van extra inzet marechaussee tegen drugsoverlast

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2012 | Gewijzigd op: 09-05-2012
Politiewoordvoerder De Jong bevestigde vanmorgen- 2 mei 2012 - de extra inzet van - niet 60 - maar 30 man marechaussee, die vanaf vandaag voor geheel Zuid-Nederland beschikbaar zijn voor de politiekorpsen in Brabant en Limburg*. De extra inzet volgt uit de invoering van de wietpas die alleen geldt voor aangesloten en geregistreerde leden van de coffeeshops.
Deze marechaussees zullen actief zijn, aldus De Jong, met name in die plaatsen die overlast ondervinden van buitenlands drugstoerisme, dus met name Maastricht, Breda en Roosendaal. Voor de regio Brabant-Noord [zoals Den Bosch] is, wat dat betreft, nauwelijks sprake van deze overlast.
Deze marechaussees hebben een volledige opsporingsbevoegdheid en zijn dan ook vergelijkbaar met de reguliere politie, zegt De Jong.

Zie bericht van gisteren 1 mei 2012: 'Inzet marechaussee tegen drugsoverlast ' Dit bericht van 1 [en 2 mei]  werd overgenomen door RTL- nieuws en Omroep Brabant..

* Vragen over Marechaussee in raadsvergadering
Naar aanleiding van dit artikel werd door fractieleider Paul van der Krabben van Bosch Belang vragen gesteld  in hoeverre Den Bosch hier een rol in speelt ? Zoals het artikel van Bastion Oranje  ook al aan gaf zei Rombouts dat in Den Bosch geen marechaussees zijn ingezet.