12 aanhoudingen bij acties tegen georganiseerde hennepteelt

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2012 Onder regie van de Taskforce* aanpak georganiseerde criminaliteit is vrijdag 12 oktober weer een provinciale hennepruimdag georganiseerd. In Eindhoven, Tilburg en Den Bosch zijn diverse hennepplantages ontmanteld. Tegen een eigenaar van een growshop in Eindhoven, die zonder vergunning was geopend, worden bestuursrechtelijke maatregelen getroffen.

..In totaal zijn in de drie steden op 15 adressen invallen gedaan .waarbij meer dan 1000 hennepplanten zijn aangetroffen en vernietigd. Twaalf verdachten zijn aangehouden en drie auto’s en een TV in beslag genomen. Op verschillende adressen was sprake van diefstal van stroom. De netbeheerder zal hiervoor aangifte doen van diefstal en de geleden schade factureren.

*Taskforce is een samenwerking tegen de georganiseerde criminaliteit, van het ministerie van Veiligheid en Justitie, de vijf grootste steden in Brabant, het Openbaar Ministerie, Nationale recherche, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen. Anonieme meldingen van misdrijf of verdachte situaties:  anoniem 0800-7000.