Berovingen+intimidaties fietstunnel Klokkenlaan komen in beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2012 De politie heeft vrijdag 7 december opnieuw  [twee van 13 en een van 12 jaar] verdachten aangehouden in het onderzoek naar intimidaties en berovingen die zich vanaf oktober bij en onder de fietstunnel in de Klokkenlaan voordoen.
De jongens worden verdacht van het plegen van mishandelingen en berovingen van passanten, merendeels leeftijdsgenoten, van wie sommigen op school gaan in  het Jeroen Bosch College aan de Rompertsebaan. 
Bij de aanhouding thuis van de 12-jarige Bossche jongen zijn ook zijn moeder en zijn broer aangehouden, omdat zij zich  tegen de politie verzetten en agenten beledigden. De 17-jarige broer gaf een agent een klap.

Voorgeschiedenis
De situatie bij de fietstunnel in de Klokkenlaan is al langer mikpunt van incidenten. Toen er meldingen binnenkwamen is de politie gericht een onderzoek begonnen door bijv. in burger te patrouilleren. De meldingen kwamen onder meer van de veiligheidscoördinator van het College. Op 27 november 2012 werden op heterdaad twee jongens gepakt, die van mishandeling worden beschuldigd. Daarop kon de politie dinsdag 4 december 2012 nog eens drie Bossche jongens van 14 en 15 jaar aanhouden, die een scooter zouden hebben gestolen.

Getuigen en slachtoffers
Mogelijk hebben zich meer incidenten voorgedaan die nog niet bij de politie bekend zijn. Getuigen en eventuele slachtoffers en hun ouders kunnen zich melden via 0900-8844. 
De bij de politie bekende slachtoffers zullen geïnformeerd worden over het verloop van de zaak.