Filmende getuige mishandeling agent meldt zich

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2012 | Gewijzigd op: 12-12-2012
Maandagochtend 10 december 2012 heeft de persoon zich bij de recherche gemeld, die zondagmorgen vroeg [25 november] het incident op de Buitenhaven, rond een agent die ernstig werd mishandeld filmde.
Het gaat hier echter om een andere getuige dan waarnaar de politie middels een oproep in de media op zoek was.

Die dag rond 04.45 uur sprak de agent een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg aan omdat hij door hem werd uitgescholden. De man werd direct agressief. Aan de mishandeling die daarop volgde, hadden circa 5 jongeren uit Veen en Wijk en Aalburg deel. De politie, die vernomen had dat een getuige filmopnamen had gemaakt, deed in het tv-programma Bureau Brabant van Omroep Brabant een oproep aan die persoon zich te melden. Dat is tot op heden niet gebeurd. Daarom vraagt de politie hem opnieuw met klem contact op te nemen.
Van de persoon die zich zelf maandagmorgen- 10 december 2012- meldde, is het mobieltje in beslag genomen om de beelden veilig te kunnen stellen.
Verdachten
Er werden inmiddels totaal zes verdachten in deze zaak aangehouden, waarvan er twee nog vast zitten. De andere vier zitten al dan niet onder voorwaarden thuis, in afwachting van eventuele vervolging. Ze zijn allemaal nog verdachte. Met de politieman gaat het naar omstandigheden redelijk goed. Naar verwachting pakt hij binnenkort de draad weer op.