Oud en Nieuw rustig verlopen/Drukkere nieuwjaarsduik

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2013 | Gewijzigd op: 02-01-2013
Voor zover op dit  moment [ nieuwjaarsdag 10.00 uur] bekend is Oud-en Nieuw in Den Bosch rustig verlopen. De brandweer moest wel uitrukken voor een brand in het Volkstuinencomplex aan de Oosterplas, daar brandde het clubgebouw uit.De Bossche brandweer bij een protestactie op de  Markt.

foto © reinout van riet, 9 juni 2005. 

Kleinere brandjes waren er in de Marconistraat [ container] en in brand geraakt afval in de Herman Moerkerklaan in Rosmalen. Er waren ook enkele loos alarmen [o.a. Leeghwaterlaan].

Nieuwjaarsduik
De nieuwjaarsduik van de Bossche Reddingsbrghade in de Ooosterplas bracht ruim 1.000 sportievelingen op de been. Vorig jaar waren er dat globaal 750.

Ook in Rosmalen namen circa  200 sportievelingen deel aan de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in de plas  van de Groote Wielen.

foto © henkvanesch, 1 januari 2013.

In Rosmalenwerd voor de eerste keer een Nieuwjaarsduik georganiseerd aan het strand van de Groote Wielenplas in Rosmalen.  Het evenement trok zo’n 700 bezoekers. Circa 200 sportievelingen gingen te water onder leiding van wethouder Geert Snijders. 
Er werd  € 350 opgehaald voor Resto van Harte.
De prijs voor de meest ludiek verklede zwemmers ging naar het duo dat zich had uitgedost als de Mario en Luigi.

Onder het motto Duiken, Swingen en Toasten was er ook gezorgd voor swingende muziek (verzorgd door Galaxy Classics), een vrolijke aankleding en goede catering.


zie de site BRB voor een impressie van de Bossche Nieuwjaarsduik