Gewonden en arrestaties na sneeuwballengevecht bij St.Janslyceum

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2013 | Gewijzigd op: 19-01-2013
Twee jongens aangehouden na sneeuwballengevecht [politiebericht vrijdagnamiddag 18 januari 2013]
Naar aanleiding van een mishandeling bij een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht heeft de politie vrijdagmiddag 18 januari 2013 twee jongens[14 en 15 jaar] in hun klas op het St.Janslyceum aangehouden.
Via een nieuwsbericht [zie hieronder] en social media had de politie vrijdag al eerder bericht over een vechtpartij donderdagmiddag aan de Zuiderparkweg. Bij die vechtpartij was een 16-jarige jongen gewond geraakt. Er was een onderzoek gestart naar de identiteit van de dus twee verdachte en inmiddels gearresteerde jongens. 
De Bossche schoolongens worden verdacht van openlijk geweld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Sweelinckplein
Het plein voor het St.Janslyceum, waar donderdagmiddag 17 januari 2013 eerst nog een 'gewoon' sneeuwballengevecht plaats vond.

foto © paul kriele,  6 augustus 2012.

Meteen onderzoek gestart [politiebericht van vrijdag 18 januari 2013]
De politie was donderdagavond 17 januari 2013 al met een onderzoek gestart naar aanleiding van enkele mishandelingen van die middag . Een groep jongeren was -na een sneeuwballengevecht bij het St.Janslyceum -  rond half vier slaags geraakt op de Zuiderparkweg.


Sneeuwballen Oorspronkelijk bericht van vrijdag 18 januari 2013.

Wat eerst leek op een sneeuwballengevecht draaide uit op een vechtpartij met een of drie gewonden. De politie kwam met enkele auto's ter plekke, maar de vechtpartij was toen al over. Ook het mogelijke slachtoffer was er niet meer. Er is toen niemand aangehouden en er werd vooralsnog door niemand aangifte gedaan. 
Toen de politie alsnog met  een onderzoek bezig was, meldde zich 's avonds een 16-jarige Bossche jongen als slachtoffer. Hij zou zich voor verwondingen hebben laten behandelen in een ziekenhuis.

Rodenborch  College enSt. Janslyceum
Het vermoeden bestaat dat het om leerlingen gaat van twee scholen uit 's-Hertogenbosch en Rosmalen. De directeuren van de scholen zijn ingelicht over dit incident. In de loop van vrijdag bleken er vermoedelijk drie lichtgewonden te zijn gevallen maar de andere twee hebben zich nog niet bij de politie gemeld.
Social media
Tijdens dit onderzoek werd ook duidelijk dat het gevecht op de Zuiderparkweg om een georganiseerde bijeenkomst [social media] is geweest. De politie maakt duidelijk dat dit niet wordt getolereerd en er tegen op wordt getreden.
Het betreft hier een strafbaar feit. Eventuele opruiers zullen worden opgespoord en aangehouden.Terug naar boven