Leerling -na gevecht -weggestuurd bij St Janslyeum

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2013 Rector Toine Veuger van het Sint Janslyceum heeft een van de medevechters op de Zuiderparkweg, na het sneeuwballengevecht op het Sweelinckplein, van school gestuurd. Dat is in een brief aan de ouders meegedeeld. Het Rodenborch College heeft nog geen maatregelegen genomen. De bewust lyceumleerling was al langer een bron van agressie en intimidaties op de school. Dat heeft uiteindelijk op donderdag 17 januari 2013  tot het gevecht op de Zuiderparkweg geleid. 
Intussen werden drie van de tien bij de vechtpartij betrokken jongens [behorend tot beide scholen] opgepakt, waaronder een 16-jarige, gewond geraakte Rosmalense jongen. Allen zijn voorlopig vrijgelaten. Op het 'St.Jans' zat ook de aanstichter van het gevecht dat door twitter tot een massale opkomst leidde. Deze jongen is voor vijf dagen van school gestuurd.

Het voorplein van het St. Janslyceum waar vandaan het sneeuwballengevecht op donderdag 16 januari 2013 zich naar de Zuiderparkweg verplaatste.

foto © paul kriele,  6 augustus 2012.

Fragment uit  artikel Gewonden en arrestaties na sneeuwballengevecht. dd. 19 januari 2013.
Naar aanleiding van een mishandeling bij een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht heeft de politie vrijdagmiddag 18 januari 2013 twee jongens[14 en 15 jaar] in hun klas op het St.Janslyceum aangehouden.
Via een nieuwsbericht [zie hieronder] en social media had de politie vrijdag al eerder bericht over een vechtpartij donderdagmiddag aan de Zuiderparkweg. Bij die vechtpartij was een 16-jarige jongen gewond geraakt.