Groep getuigen van mishandeling Rompertsebaan gezocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-02-2013 De politie is op zoek naar een groep van ongeveer tien meiden die waarschijnlijk  de vorige week zondag 3 februari 2013 tussen 4.00 en 4.30 uur op de Rompertsebaan getuige is geweest van een mishandeling van een jongeman.

Het 18-jarige Bossche slachtoffer fietste met twee vrienden achter de groep meiden ter hoogte van de kruising met de Zevenhontseweg. Uit die weg kwam een witte bestelauto, waarvan de twee inzittenden nabij een bushalte de confrontatie zochten met het slachtoffer nadat hij een opmerking had gemaakt over hun rijgedrag. Het slachtoffer kreeg en harde klap tegen het gezicht, waardoor hij het bewustzijn verloor. Zijn vrienden werden met de dood bedreigd De politie denkt  dat de fietsende meiden getuige zijn geweest van het incident en vraagt hen dringend de politie te bellen via 0900-8844.

Zware mishandeling na caféruzie
Zondagavond 9 februari 2013 heeft de politie een 50-jarige Bosschenaar op de Hinthamerstraat opgepakt. De man wordt verdacht van zware mishandeling. In een cafetaria in de straat was onenigheid ontstaan met een leeftijdsgenoot uit Vleuten.
Buiten -op straat -raakte de twee in gevecht, waarbij het slachtoffer uit Vleuten op de grond terecht kwam. Hij werd vervolgens tenminste twee keer door de verdachte in het gezicht geschopt. De inwoner van Vleuten hield daaraan een dubbele neusbreuk over. De Bosschenaar werd ingesloten.
Volgens de vermoedelijke dader was zijn slachtoffer de ruzie begonnen. De politie doet verder onderzoek.