Grootscheepse politie + belastingcontrole Gestelse buurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2013 | Gewijzigd op: 02-04-2013
Fraudes opgespoord en luxe goederen in beslag genomen bij gezamenlijke controle politie, sociale dienst, douane en belastingen in de Gestelse buurt.
 
 

Vanmorgen, dinsdag 2 april 2013, startte de overheidsdiensten met zelfs een politiehelicopter ter assistentie, met een grootscheepse controle in de Gestelse buurt [Zuid II]. Het ging om fraudes, achterstallige belastingbetalingen, niet uitgezeten straffen, boetes en dergelijke. Bij die controles werden [waarschijnlijk] door misdaad verkregen goederen, zoals motoren en scooters, in beslag genomen.
Bij een hermetisch afgesloten wijk werd alle in- en uitgaand verkeer gecontoleerd.
Doel van de actie was - na klachten- de leefbaarheid en de veiligheid van de Gestelse buurt te verbeteren.

Uit persbericht van 17.00 uur [..]  nagekomen informatie over in beslag genomen goederen.
Bij het doorzoeken van dertig locaties zijn diverse voertuigen, een partij imitatiekleding en parfum, en contact geld in beslag genomen.
Onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie is op verschillende locaties onderzoek verricht naar onder meer witwassen. Dit leidde tot directe inbeslagneming van zes motoren, twee auto’s, drie scooters, partij imitatiekleding en parfum, één vuurwapen en contant geld. Ook werden hoeveelheden verdovende middelen en administraties in beslag genomen.

In totaal zette de gemeente twee bijstandsuitkeringen stop. Daarnaast constateerde de gemeente op meerdere plekken illegale bouwwerken. Netbeheerder Enexis heeft enkele openstaande vorderingen geïnd.

Bij controles rond de wijk nog eens 16 auto 's in beslag genomen
Naast de actie in de buurt voerden de politie en de Belastingdienst rond de wijk verkeerscontroles uit. Hierbij is in totaal op 16 auto’s beslag gelegd op basis van openstaande belastingschulden en strafrechtelijke boetes. Ook is ruim 11.000 euro aan schulden direct afgerekend. Tijdens deze controle hield de politie één persoon aan. Deze had vier jaar geleden terug moeten keren van