Dollemansrit na ramkraak in Rosmalen [Kleine Elst]

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2013 | Gewijzigd op: 17-04-2013
De Bossche politie heeft vanmorgen vroeg-  zaterdag 13 april 2013/half drie na een dollemasrit op de Orthenseweg een 37-jarige Bosschenaar gearresteerd. . De man zou 's avonds op bedrijfsterrein De Kleine Elst in Rosmalen tegen kwart voor elf een ramkraak hebben gepleegd. Camerabeelden legde de kraak vast. Na een achtervolging via de 'Witte Siep', *waar de gebuikte bestelauto werd gesignaleerd, en vervolgens met een achtervolging door de Vliert en de Graafsewijk kon de politie, die zelf ook gevaar liep, de man aanhouden. 
Onder meer een politieauto werd na een ramkraak in Hintham-Noord door de vluchtende dader  beschadigd.

Om een eind te maken aan de gevaarlijke situaties heeft de politie meerdere malen schoten op het voertuig. Desondanks wist de man nog te ontkomen. Even later werd de bus aangetroffen in de Wilgenstraat. Kort hierna krijgt de politie een melding dat de verdachte ter hoogte van de Kogelbloemstraat in een auto is gestapt en is weggereden. Aan de hand van een signalement van de auto wordt deze gezien op de Orthenseweg. Agenten zien de man plat op de achterbak liggen.
Het voertuig wordt staande gehouden en de man wordt onder verzet aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Het gaat specifiek om twee fietsers die bij de rotonde op de Aartshertogenlaan bijna geramd werden en een man met een hondje, die op Graafseweg thv het Muntelbolwerk overstak.

 
*Achteraf blijkt dat de 37-jarige ramkraker eerder was betrokken bij het incident rond het in brand steken van een woning in de Kogelbloemstraat. Ook juist in die woning raakte hij vorig jaar gewond bij een schietpartij.