Mercedes in beslag genomen/clip jeugbende

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2008 De politie heeft de vorige week voor het eerst een dure Mercedes in beslag genomen. Dat gebeurde ihkv 'onterecht bezit van dure goederen die mogelijk door criminele handelingen zijn verkregen'.
Rombouts kwam dinsdag met die mededeling maar gaf er verder geen details bij. De burgemeester liet blijken dat de politie meer 'patsers' in beeld heeft.

Uit recent gehouden onderzoek en bleek, dat Den Bosch relatief veel jeugddendes heeft die merendeels van allochtone afkomst zijn. Ook behoort de stad tot de meeste onveilige gemeente en staat met die kwalificatie landelijk op plaats 4.

De site van journalist Bart Oosterveld, die zich op Boschveld richt, brengt een van die [nigger-]gangs in beeld met een videoclip Boschveld. De scenes rond de band 'Dope Slang Entertainment' spelen zich af in de Hambaken, Boschveld en in de Kruiskamp en zijn erg suggestief. Het verhaal zinspeelt op recent plaatsgevonden geweldadigheden in de bewuste probleemwijken Hambaken en Boschveld.
Maar de vraag is of een afgelopen weekeind plaats gevonden incident werkelijk is gebeurd? Een 19-jarige jongen, beweerde maandag tegen de politie, in de Diamantbuurt door twee mannen te zijn beschoten.
of is dat verhaal in scene gezet?
In de clip die op youtube is te zien, wordt ook een dure Mercedes getoond en lopen de jongelui met pistolen en flessen drank in de hand...
De eerste strofe van de rap luidt: ' We killen die niggers. Den Bosch moet af .. '