Dodelijk ongeval met fietster op kruising Zuidwal/Oude Dieze

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2013 | Gewijzigd op: 23-05-2013
Vanmorgen, donderdag 23 mei 2013, raakte  om kwart voor elf op de kruising Pettelaarseweg, Hekellaan, Zuidwal met de Oude Dieze een  fietster dodelijk verongelukt. Tegelijk voor het groene licht trok een vrachtwagen op met de bewuste fietster. In de bocht van Oude Dieze naar de Zuidwal, die de vrachtwagen nam, raakte de vrouw  onder de auto.

De vrachtwagen sloeg rechts af, de vrouw wilde rechtdoor naar de Pettelaarseweg.  Maar in de afslaande bocht raakte de fietster de vrachtwagen en kwam er onder terecht. De chauffeur had blijkbaar de fietster niet gezien.
Andere wachtende fietsters,  waaronder een vrouw en een meisje erbij riepen nog: 'Wacht even.' Zij zagen het ongeval gebeuren en barsten in tranen uit. 
Er was nog een getuige, ook een voor het stoplicht wachtende autochauffeur. Hij verwoordde ook hoe hij het ongeval had zien gebeuren:   De vrouw op de fiets was geschaard tegen de vrachtwagen gevallen en toen overreden..'.
De politie heeft de vrachtwagenchauffeur voor een verhoor en onderzoek mee genomen naar het bureau.

De kruising Pettelaarseweg/ Oude Dieze/ Zuidwal, waar bij groen licht  fietsers en autoverkeer tegelijk kunnen oversteken en/of afslaan !!
Hierdoor raakte donderdagmorgen 23 mei een vrouw met fiets onder de vrachtwagen die rechts afsloeg.


foto's © paul kriele, 23 mei 2013.

Brandweer politie en ambulances waren -met vetraging, de eerste was een politiesurveillance, die met  'licht' alarm kwam aanrijden, ter plekke. Vijf minuten later volgden de andere calamiteitendiensten.  De kruising werd door de politie afgezet .