Beurdsestraat: steekpartij dwingt tot omloop van Vestingloop

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2013 | Gewijzigd op: 28-05-2013
Tegen 13.00 uur vanmiddag, zondag 26 mei 2013, een dag waarop in de binnenstad van alles is te doen, verstoorde een steekpartij in de Beurdsestraat de route van de vestingloop. Die moest een kort stukje worden omgeleid vanwege sporenonderzoek thv nr 13. Daar woont een schiozofrene man die eerder* in het nieuws kwam door een verstoring van de openbare orde en het -na onder meer drankgebruik- herhaaldelijk geven van overlast in de straat.
Het incident vertraagde ook nog eens de start van de '10 km loop'.

>>>Opmerking zelfs om 14.30 uur had de politie nog geen gegevens over de indentiteit en leeftijden van vermoedelijke-vrouwelijke-  dader en het mannelijke slachtoffer, dat  in de rug zwaar gewond raakte. Om 15.30 uur berichtte de politie, dat de vermoedelijke dader een 44-jarige Rosmalense vrouw is. Het slachtoffer is een Bosschenaar van 29 jaar die in het portiek van de woning werd neergestoken. 

*Het slachtoffer stond al lang bekend als overlast veroorzakend. Zie artikel  Commotie door aangeslagen bewoner Beurdsestraat . dd. 90 mei 2013.

-Boven: De Beurdsestraat met rechts nummer 13 [foto links boven], waar omheen de politie direct na het incident een buurt -en sporenonderzoek startte.
De vestingloop kon er niet meer door en nam het Oud Bogaardenstraatje, Maar de andere lopen werden via de Mortel  omgeleid.

-Links de buren van Beurdsestraat 13 bespreken het incident naast hun woning.

foto's © paul kriele, 26 mei 2013.

Het incident vond tegen 13.00 uur plaats. Politie, recherche en andere calamiteitendiensten [ambulances]  kwamen ter plaatse. De steekpartij zou de buurvrouw, na maanden lange commotie, op haar geweten hebben. Ze werd door de politie emegenomen en zit vast. Het slachtoffer werd per ambulance afgevoerd.
De vestingloop kon niet meer door de straat en nam het Oud Bogaardenstraatje. Maar de daarop volgende lopen werden via de Mortel omgeleid.
 
De Vestingloop, komende vanaf de Zuidwal, sloeg in de Beurdsestraat af naar het Oud Bogaardenstraatje en weer verder naar de Verwersstraat vanwege een steekpartij.
Op de achtergrond de uitbreiding van Het Noordbrabants Museum.

foto © paul kriele, 26 mei 2013.


Terug naar boven