Gebiedsverbod voor-voorwaardelijk-vrijgelaten zwemschoolhouder Larue

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2013 | Gewijzigd op: 07-06-2013
Bericht 7 juni 2103 Benno Larue heeft van een gemeente een woning aangeboden gekregen. Justitie zegt niet waar.

Bericht 3 juni 2013 Gebiedsverbod voor zwemschoolhouder Benno Larue
De Bossche zwemschoolhouder wordt vrijdag - voorwaardelijk-  in ´vrijheid' gesteld. Justitie heeft de- vanwege pedofilie veroordeelde- Bossche zwemschoolhouder  Benno Larue wel een gebiedsverbod opgelegd. Dat verbod geldt voor de gemeenten in Brabant, waar slachtoffers van Larue wonen, merendeels in Den Bosch en Vught en omliggende plaatsen. Het is Larue sowieso verboden kontakt met zijn slachtoffeers op te nemen, of bijv. met minderjarigen om te gaan of samen te gaan wonen met kinderen.
Het gebiedsverbod middels de enkelband, is bedoeld om het risco op herhaling te voorkomen.
,
Benno Larue kreeg na zijn arrestatie in 2009 op 26 mei 2011 voor misbruik van jonge, zwakbegaafde zwemleerlingen, zes 6 jaar gevangenis. Dat was aanvankelijk 10 jaar inkl. tbs.

portret © chris roodbeen, 19 september  2009.

Intussen is er blijkbaar ook al een nieuwe woonplaats voor de delinquent, die eerst in de vliegeniersbuurt in de Kruiskamp woonde, geregeld. Larue´s voorkeur voor Duitsland,  zijn afkomst, gaat niet door, omdat er dan -tijdens een voorwaardelijke vrijlating-geen toezicht kan zijn.
Nog in april dit jaar adviseerde politie en Justitie tegen een voorwaardelijke vrijheidsstraf te zijn.  Zij vreesden dat de man zelf gevaar loopt door de opschudding die er nog over zijn daden heerst. De slachtoffers behoren geïnformeerd te worden wanneer Benno Larue met verlof zou gaan. Daarom volgt er ook eerst nog in de nieuwe woonplaats van Larue een onderzoek naar de eventuele reacties en effecten bij een komst van de veroordeelde pedofiel, een zgn. dreigingsanalyse.


Larue werd eerst 10 jaar inkl. tbs opgelegd. Dat werd later [26 mei 2011] zes jaar zonder tbs.