Koperdief [Wilhelminaplein] op heterdaad aangehouden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2013 | Gewijzigd op: 11-07-2013
Dankzij een alerte burger heeft de politie rond kwart voor drie in de afgelopen nacht op het Wilhelminaplein een 40-jarige Bossche koperdief aangehouden. Ruim een uur daarvoor nam deze getuige contact op met de politie. Hij vertelde dat hij twee mannen zag op een afgesloten terrein op het Wilhelminaplein en dat ze bezig waren met het doorzagen van koperleidingen. Meerdere politie-eenheden gingen richting genoemde locatie om de verdachten aan te kunnen houden. De politie zag een van de verdachten over de voetgangersbrug rennen, richting het water. Hierna werd de man niet meer gezien.
Vannacht ,10 op 11 juli 2013, waren op het Heetmanplein koperdieven actief. Mede dankzij een helicopter werden ze getraceerd.

foto © paul kriele, 9 juli 2013.

Politiehelikopter
Er werd daarop met succes een politiehelikopter ingeschakeld. Agenten vonden even later een nat kledingsstuk bij de waterkant. Vervolgens werd een man, van top tot teen nat en trillend van de kou, tussen de brandnetels aangetroffen. Hij bekende dat hij door het water was gegaan en op het bouwterrein was geweest en koper had willen stelen. In een aan de waterkant aangetroffen tas werden handschoenen, inbrekersgereedschap, waaronder een ijzerzaag, aangetroffen.
De spullen zijn in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. Een tweede persoon werd op het bouwterrein niet aangetroffen.