Donderdagse koopavond: wijkagenten stellen zich voor

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-07-2013 | Gewijzigd op: 24-07-2013
Op de wekelijkse koopavond, donderdag 25 juli 2013, zijn Inge van Luijt en Cristel van Helvoort, wijkagenten van de Bossche binnenstad, van 19.00 tot 21.00 uur te vinden op de Markt. Daar maken zij kennis met inwoners en ondernemers van de binnenstad. Inge richt zich in haar functie op veiligheidsaspecten die spelen bij de inwoners van de binnenstad en Cristel houdt zich voornamelijk bezig met de ondernemers.
   Inge van Luijt, de wijkagent binnenstad, doet samen met Cristel van Helvoort een kennismakingsavondje  op de koopavond van 25 juli 2013.

Cristel: "We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om in contact te komen met wijkbewoners. Tijdens onze rondes door de stad spreken we natuurlijk al veel mensen, maar we merken toch wel eens dat er een drempel is om ons aan te spreken. Deze drempel willen we verlagen door dit soort initiatieven."
Inge: "We proberen mensen te meer betrekken bij de veiligheid in hun eigen buurt. Dit doen we door met inwoners in gesprek te gaan, maar ook door mensen te informeren via het 'Buurt Informatie Netwerk (BIN)."

BIN is een samenwerkingsverband van bewoners in een wijk. Onder leiding van coördinatoren gaan buurtbewoners samen aan de slag om hun woonomgeving veiliger te maken. Inwoners worden gevraagd om opvallende zaken te melden en ze krijgen tips mee over hoe te handelen als ze getuige zijn van een incident.