Pinpasplunderaar van oudere klanten C-1000 Pettelaarseweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2013 | Gewijzigd op: 25-07-2013
Begin dit jaar zijn twee oudere vrouwen, die als klant kunnen worden aangemerkt van de C-1000 aan de Pettelaarseweg, na het winkelen onderweg van hun pinpas en geld beroofd. Maar er is nog een slachtoffer van boven de 100 jaar...
Op de foto de dader van twee van de drie zaken. Deze verdachte werd vastgelegd tijdens het pinnen.
-Eerste geval
Het eerste slachtoffer is een  in het centrum woonachtige, 101-jarige vrouw die op 15 januari 2013  - vermoedelijk - thuis van haar pinpas werd  bestolen. Korte tijd daarna is er in Baarle Nassau en Merkplas (België) voor bijna € 10.000  van haar rekening gepind.
-Tweede geval
De politie startte een onderzoek en stuitte bijna een maand later, op 12 februari 2013, op een nieuwe pinpasfraude zaak. Dit keer werd een 80-jarige vrouw opgezocht in haar woning door drie onbekende mensen. De vrouw had kort daarvoor bij de C-1000 aan de Pettelaarseweg haar boodschappen gedaan. Daarna liep zij met haar rollater terug naar haar woning, aan de overkant van de winkelpassage. Vermoedelijk is het drietal, twee mannen en 1 vrouw, het slachtoffer gevolgd naar de woning. De vrouw werd toen aan de praat gehouden door de vrouw terwijl de twee mannen haar pinpas uit haar portemonnee haalden. Ook dit keer werd er kort daarna een groot geldbedrag gepind van de rekening van het slachtoffer bij banken in Baarle Nassau en Merkplas (Belgie).
-Derde geval
In juni 2011 werd er ook al een 87-jarige vrouw van haar pinpas beroofd nadat zij boodschappen had gedaan bij de C-1000 aan de Pettelaarseweg. Ook toen is er later met de pinpas voor ruim € 3.000 gepind in Baarle Nassau en Merkplas (België).