Poederbrief bij Paleis van Justitie/conclusie: nauwelijks poeder

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2013 | Gewijzigd op: 09-08-2013
Bericht van 9 augustus 2013: Poederbrief bevatte nauwelijks giftige stof.
In de zgn poederbrief die  op 7 augustus binnenkwam in de postafdeling van het Paleis van Justitie is nauwelijks enige poeder aangetroffen. Dat bleek uit onderzoek door het RIVM. Door de geringe hoeveelheid korrels kan niet worden geconstateerd wat voor soort stof er in de brief zat.

Bericht van 8 augustus 2013: Poederbrief aangekomen in postkantoor Justitie
Woensdagmorgen 7 augustus ontdekten medewerkers van Justitie in het Paleiskwartier een poederbrief tussen de post
De gewaarschuwde politie, brandweer en ambulances schoten te hulp, zetten een kantoorgedeelte af en stelden een onderzoek in. Door de inhoud van een poederbrief kunnen ontvangers door de gevaarlijke inhoud biologische ziekteverwekker], besmet raken. 
Voor de negen op de afdeling werkzame personen en nog vijf andere medewerkers, die mogelijk in contact zijn geweest met de verdachte brief,  werden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zij werden naar huis gestuurd. 

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de poederbrief die woensdag 7 augustus 2013 aankwam bij het Paleis van Justitie.

foto © paul kriele, 1 april 2009.
 

Twee kantoorruimtes, die mogelijk besmet zijn, blijven voorlopig afgesloten. Het kwam niet tot een ontruiming van het Paleis. De zittingen gingen  gewoon door. Het verdachte poststuk werd voor verder onderzoek door de politie in beslag genomen en verstuurd aan het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De politie zal ook onderzoek doen naar de herkomst van de brief.