Agenten -onderweg naar het buro- door verdachte mishandeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2013 | Gewijzigd op: 11-08-2013
Vrijdagavond  9 augustus 2013 is rond 21.00 uur een agente ernstig mishandeld door een arrestant, zodanig dat zij moest worden opgenomen in het ziekenhuis met onder meer een hersenschudding en een gebroken rib.
De politie ging, na een melding dat een dronken man bij een tankstation in Schijndel [Ericastraat] zou rondhangen, poolshoogte nemen. Op het terrein troffen de agenten een 23-jarige man van Poolse afkomst aan, die werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Agenten werden, vrijdagavond 9 augustus, in een surveillance- auto op weg naar het buro met een verdachte, ernstig mishandeld.

Tijdens de rit naar het cellencomplex in 's-Hertogenbosch probeerde de verdachte, op het moment dat de auto op de Gestelsweg/hoek Pettelaarseweg stopte voor een stoplicht, te vluchten. Toen de agente de verdachte wilde tegenhouden, sloeg de man haar met zijn vuist diverse keren vol in het gezicht. Een andere agente die te hulp schoot kreeg ook een aantal klappen.
Met assistentie van andere collega's is het gelukt om de verdachte in de boeien te zetten en de rit naar het cellencomplex te vervolgen. De man zit vast voor verder onderzoek