Wolfsdonkenlaan: Man zit vast na poging tot moord op agent

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2013 | Gewijzigd op: 18-08-2013
Zaterdagmiddag 17 augustus 2013 werd op de Wolfsdonkenlaan in West I een verwarde man [52 jaar]  aangehouden omdat hij met twee- naar later bleek vermoedelijk ongeladen of onbruikbare-  pistolen op het hoofd van een agent had geschoten. 

Agenten die na een melding over een burenruzie in de Wolfsdonkenlaan ter plaatse kwamen, zagen via een geopende voordeur een man met twee vuurwapens. Na een verzoek de wapens af te geven, verdween de man in de woning. Bij een onderzoek bleek de man de wapens verstopt te hebben, maar de agenten troffen in de gang enkele buksen en een mes aan.
De verdachte liep naar binnen en kwam met twee vuurwapens naar buiten, waar de agenten stonden. In een flits richtte hij de pistolen op het hoofd van een politieagent en drukte beide vuurwapens af. Maar de wapens bleken, óf niet geladen te zijn, óf werkten niet. 
De verdachte werd direct  door enkele toegesnelde agenten tegen de grond gewerkt en opgesloten in het politiebureau. De politie is daarop een onderzoek gestart.
De agenten, die erg geschrokken zijn, worden opgevangen door collega's van het Bedrijfsopvang Team.