Bruistensingel: bij schietpartij drie gewonden/ 5 mannen zitten vast

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2013 | Gewijzigd op: 12-08-2017
Aanvullend bericht dd. 23 augustus 2013:   Amsterdamse verdachten op vrijdag 23 augustus voorgeleid bij rechter- commissaris
De twee Amsterdamse verdachten van 19 en 22 jaar, die maandagavond werden aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij een schietincident op de Bruistensingel, zijn vrijdag 23 augustus 2013 voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.
De drie andere aangehouden verdachten, twee uit Den Bosch en een 27-jarige Rotterdammer,  werden in vrijheid gesteld. Zij blijven echter nog wel verdachte. Deze drie mannen raakten bij de schietpartij gewond. Eén van hen belandde daardoor voor enkele dagen in het ziekenhuis. Hij werd echter donderdag ontslagen en zat sindsdien in een politiecel.

Nog steeds is er geen duidelijkheid over de aanleiding van het schietincident

Update politie dd. 20 augustus 2013 van eerder bericht over schietpartij Bruistensingel dd.19 augustus j.l

De aangehouden verdachten zijn twee Bosschenaren (42 en 21 jaar), twee Amsterdammers (19 en 22 jaar) en een Rotterdammer (27 jaar). Drie van de verdachten raakten bij het incident gewond. Eén van hen ligt nog voor verdere behandeling in het ziekenhuis. Twee anderen mochten daar na behandeling weer weg en werden overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten. De politie onderzoekt de rol en de mate van betrokkenheid van de aangehouden verdachten en uiteraard de aanleiding van het incident. Ze verwacht dat er nog meer personen zullen worden aangehouden. Waarom dat wil de politie niet zeggen.

De politie trof op de plaats van het incident twee auto's aan en de technische recherche startte direct een uitgebreid sporenonderzoek, waarvoor de omgeving ruim werd afgezet. De beide auto's werden inbeslag genomen en weg getakeld. Bij het onderzoek op en in de omgeving van de vermoedelijke plaats delict zette de politie onder andere honden in en werd assistentie verleend door leden van een arrestatieteam. Verder werd een politiehelikopter ingezet.

Bericht van 20 augustus schietpartij Bruistensingel : 3 gewonden/  5 aangehouden mannen.
Bij een schietpartij gisterenavond 19 augustus 2013 zijn rond half elf  drie personen gewond geraakt. De politie hield 5 mannen [waaronder de gewonden] aan. Later die nacht meldde een derde gewonde zich bij het ziekenhuis
De confrontatie tussen  twee partijen begon bij het benzinestation Total, waar de ene partij door de andere werd uitgedaagd.  Kort erop zou er bij de A2 een ruzie zijn ontstaan, nadat de ene auto door de andere werd afgesneden.
De inzittenden verspreidden zich daarop over de Herven en de Buitenpepers. Een traumaheli verscheen ter plaatse  en een arrestatieteam van de politie zette de omgeving af.

Schiertpartij op de Bruistensingel waar een traumaheli en een arrestatieteam aan te pas kwam.
De politie doorzocht de wijken de Herven en Buitenpepers. 
 
foto © studio anjo, 21 juni 2008.

De politie meldt -officieel-,  dat zij rond half elf een melding kreeg dat er op de Bruistensingel geschoten werd. Daarbij zijn twee mannen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd en twee mannen werden kort na het incident in de omgeving opgepakt.  Drie van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn eveneens aangehouden. In totaal heeft de politie vijf arrestaties verricht naar aanleiding van het schietincident.

Het onderzoek op de plaats van het schietincident is nog in volle gang. De politie onderzoekt de rol en de mate van betrokkenheid van de aangehouden verdachten en uiteraard de aanleiding van het incident. De politie roept getuigen op zich te melden:  via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Terug naar boven